بوی بد دهان کودک

بوی بد دهان کودک یکی از مواردی است که شاید با آن مواجه شده باشید . گاهی اوقات کودکان هم مانند بزرگسالان دهان شان بوی بد می دهد. بوی بد دهان کودک می تواند نشانه بیماری های دهان و دندان، بیماری های مختلف یا حتی عفونت باشد. بنابر این خیلی مهم است که پدر و مادر ها حواسشان به این موضوع باشد. چنانچه کودک شما هم مشکل بوی بد دهان را دارد این موضوع را جدی بگیرید چون ممکن است ناشی از یک بیماری عفونی یا مشکل گوارشی باشد و یا به مشکلات لثه و دندان ها مربوط باشد. گاهی این مشکل زود برطرف می شود و گاهی اوقات هم سالها ادامه می یابد که باعث ناراحتی اطرافیان می شود.

علت های بوی بد دهان کودک

از عوامل بوی بد دهان کودک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- خشکی دهان:

اگر فرزندتان از طریق دهان نفس می کشد (برای مثال گرفتگی بینی دارد)، باکتری های موجود در دهانش بدون دردسر رشد می کنند و زیاد می شوند!

2- جسم خارجی:

یک نخود، لوبیا، یک اسباب بازی کوچک، یا شی دیگری که فرزندتان در بینی خود قرار داده ممکن است باعث بوی بد دهان او شده باشد. این اتفاق در کودکان و بچه های نوپا که معمولا سراغ همه چیز می روند مشترک است!

3-بهداشت نامناسب دهان:

باکتری های طبیعی در دهان زندگی می کنند و روی باقی مانده ی ذرات غذا بین دندان ها، در خط لثه، بر روی سطح زبان و یا بر روی سطح لوزه در پشت گلوی فرزند تان تأثیر می گذارند. همین باعث بوی بد دهان می شود مخصوصا اگر غذا به مدت طولانی در دهان باقی بماند.

درای ساکت یا حفره خشک دندان حتما بخوانید : درای ساکت یا حفره خشک دندان چیست ؟

4- کرم خوردگی ها، جرم دندان یا آبسه های دندانی:

مواردی مثل کرم خوردگی ها، جرم دندان یا آبسه های دندانی می توانند در هر سنی روی دندان بچه ها تأثیر بگذارند و باعث بوی بد دهان شوند. معمولا در بروز بیماری ها یا التهاب لثه بزرگسالان مقصر هستند اما بچه ها در این باره تقصیری ندارند.

5- خوردن غذاهای تند:

اگر فرزندتان از خوردن سبزیجاتی مانند پیاز و سیر لذت می برد، باید بدانید که آنها موقتا تا زمانی که در سیستم گوارش او وجود دارند، روی تنفش تأثیر می گذارند.

6-بیماری یا شرایط خاص:

گاهی اوقات عفونت های سینوزیت، ورم لوزه ها و یا حتی آلرژی های فصلی می توانند باعث بوی بد دهان شوند. بعضی از کودکان مبتلا به ریفلاکس معده به مری نفس بدبویی دارند.

7- گرمای معده :

داغ شدن معده ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود مثل سرماخوردگی شکمی ، رژیم نامناسب غذایی، هضم بد غذا و استرس زیادکه در کل باعث ایجاد بوی بد دهان در کودکان و افراد می شود.

8- تورم لوزه‌ها :

یک چراغ‌قوه بردارید و داخل دهان و گلوی کودک خود را بررسی کنید. لوزه‌های سالم باید صورتی و فاقد لکه باشند، اما در صورت مبتلا شدن به عفونت، آن‌ها قرمز، ملتهب، دارای لکه‌های سفید و بوی زننده خواهند شد. باکتری‌ها می‌توانند در حفره لوزه‌های متورم تجمع یابند و با ایجاد بوی بد و ناخوشایند، تنفس کودک را بد بو کنند. اگر لوزه‌های کودک متورم یا قرمز شوند باید توسط متخصص اطفال مورد معاینه قرار بگیرند تا در صورت لزوم برای درمان انتی بیوتیک مصرف شود.

9- پوسیدگی دندان

ترس از پوسیدگی دندان در همه والدین وجود دارد. در موارد مستعد پوسیدگی، مسواک زدن به تنهایی کمک نمی کند و به خاطر جمیع مسائل دندانپزشکی است. مراجعه دائمی به دندانپزشک یک اقدام پیشگیرانه در این گونه موارد است. علاوه بر همه موارد فوق، بهترین راه برای جلوگیری از نفس بدبو، تشویق به مسواک زدن منظم با استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید است. این کار باید به محض درآمدن دندان ها انجام شود. در این راه طبق گفته های قدیمی ها، پیشگیری بهتر از درمان است.

با بوی بد دهانک ودک چه کنیم

درمان بوی بد دهان کودکان

 لزومی ندارد کودک را به خاطر بوی بد دهانش خجالت زده کنید. سعی کنید با این اتفاق کنار بیایید و با راه حلهای اصولی این مشکل را برطرف کنید تا هم برای خودتان و هم کودکتان حس بهتری ایجاد کنید . راه های زیر را امتحان کنید

۱- مسواک زدن :

حتما نزد خود فکر می کنید که نوزادان احتیاجی به مسواک ندارند. این باور اشتباه است و کودکان زیر ۴ سال هم باید دندانهای خود را تمیز کرده و مسواک بزنند البته با کمک شما بزرگترها. اگر فرزندتان نوزاد است، سعی کنید لثه ها و همه ی دندان هایش را بعد از هر بار غذا خوردن یا قبل از خواب برایش پاک کنید یا مسواک بزنید. شما می توانید به آرامی زبانش را هم مسواک بزنید (البته در این سن نیاز به خمیردندان نیست).

وقتی کودک تان مرحله نوزادی را پشت سر گذاشت برایش مسواک بزنید (در نهایت به او آموزش دهید دندان هایش را مسواک بزند) آن هم دو بار در روز و یک بار قبل از خواب. تا زمانی که او ۲ ساله شود فقط به اندازه ی یک دانه برنج برایش از خمیر دندان استفاده کنید یا حتی کوچتر. بعد از ۲ سالگی به اندازه ی یک نخود و بعد از ۵ سالگی به اندازه ی یک لوبیای کوچک از خمیر دندان استفاده کنید.

2-مراجعه به پزشک :

کودک تان را برای معاینات منظم دندانپزشکی ببرید و مطمئن شوید که دندان هایش سالم و تمیز هستند. اگر هنوز هم دهان فرزند تان بوی بد می دهد او را برای معاینه پیش پزشک ببرید.

3- میوه و سبزیجات تازه :

جعفری یکی از شناخته‌شده‌ترین سبزیجات برای از بین بردن بوی بد دهان است اما به این مفهوم نیست که دیگر سبزی‌های تازه از این خاصیت برخوردار نیستند. می‌توان سبزیجات تازه همچون جعفری، نعنا و پونه را به تنهایی یا همراه غذا خورد و یا به صورت دم‌نوش مصرف کرد. همچنین این‌ گروه از موادخوراکی تاثیر مفید بر کاهش بوی بد دهان دارند. سیب، هویج و موادخوراکی مشابه که باعث افزایش تولید بزاق دهان می‌شوند به شست‌وشوی آن کمک می‌کنند.

شکاف لب یا کام یا لب شکری چیست ؟ حتما بخوانید : شکاف لب چگونه ایجاد میشود ؟

4- مصرف روزانه ماست :

خوردن ماست می‌تواند برخی از باکتری‌های ناسالم در دهان را از بین ببرد. همچنین نتایج یک بررسی نشان می‌دهد در افرادی که ماست بیشتر مصرف می‌کنند میزان پلاک‌های دهان و بیماری‌های لثه کمتر است.

5- زنجبیل و چای سبز :

زنجبیل از مدت‌ها پیش برای درمان مشکلات گوارشی استفاده شده است. همچنین ترکیب زنجبیل تازه با لیمو و آب گرم می‌تواند یک محلول شستشوی مناسب برای دهان باشد. همچنین در حالی‌ که اسیدها و آنزیم‌های موجود در قهوه طعم دهان را نامطبوع می‌کنند، چای سبز از بوی بد دهان می‌کاهد.

6- فلفل قرمز و موادخوراکی حاوی ویتامین C :

ویتامین C عنصر خوراکی مهمی برای پیشگیری از بیماری‌های لثه است که می‌توان با مصرف پرتقال و مواد خوراکی حاوی آن، این نیاز بدن را برطرف کرد.

7- دانه رازیانه :

دانه رازیانه در میان بسیاری از افراد به عنوان خوردنی مفید برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش شناخته شده است اما می‌تواند با خنثی‌ کردن بوی نامطبوع دهان، آن را از بین ببرد زیرا مصرف آن باعث افزایش بزاق شده و نقش شوینده را ایفا می‌کند. می توانید برای اینکار از دم کرده دانه رازیانه استفاده نمایید.

8- نوشیدن آب و مایعات :

به طور کلی آب به عنوان شوینده و تمیزکننده عمل می‌کند و ترشح بزاق دهان را نیز افزایش می‌دهد.

تماس با مطب دکتر پیام حیاتی